zaterdag 24 februari 2024

Laatste zaterdag van de maand

 Hoewel we dit jaar een dag extra hebben in februari is het toch nu al weer de laatste zaterdag van de maand en dus tijd voor de uitdaging met Daphne. Deze keer mocht ik verzinnen en ik koos voor "maak een kaart met sneeuwklokjes"

Ik wandel veel hier door de duurt en zag opeens de sneeuwklokjes uit de grond komen, zo leuk om dat te volgen, eerst wat sprietjes, dan de knopjes en opeens staan ze in volle bloei. Ik schreef aan Daphne en Ariënne dat het me altijd aan de tuin van mijn grootouders doet denken. Ik woonde als kind in Amsterdam op een bovenhuis in een drukke straat en in de weekenden gingen we vaak naar opa en oma want mijn moeder hielp dan met het huis op orde te houden. Zij woonden in en oud huis aan de oude Osdorperweg en het was echt het platteland nog. Eigenlijk heb ik als kind het begin van de bouw van Osdorp gezien. Maar ik dwaal weer af. Die tuin van opa en oma stond vol met sneeuwklokjes en wij (de buurkinderen en ik)  liepen daar gewoon door heen  als we verstoppertje speelden en opa werd nooit kwaad, tenminste niet dat ik weet. Volgens mij vond hij het onkruid.  Zo leuk hè hoe het maken van een kaart je weer 70 jaar terug voert in je hoofd.


De bovenste ging naar Daphne en de andere dus naar Ariënne.
Fijn week end en liefs


13 opmerkingen:

Henriët zei

Altijd leuk om te lezen die herinneringen aan vroeger.
ik kom net bij Daphne vandaan en zij vroeg zich al of of jij dezelfde stempel zou gebruiken. Ja dus! Je hebt ze gecombineerd met erg leuke papiertjes. Het zijn weer 2 geslaagde kaartjes.
Groetjes van Henriët

Freubelmina zei

Nou vond ik de kaartjes van Daphne al zo mooi….deze zijn ook fantastisch mooi Marja…prachtige papiertjes eromheen gematcht,lief! Mooi om je herinneringen terug te lezen…wat hobbyen al niet met je doet!
Je kaartje heb ik nog niet binnen maar als de post zijn werk goed doet dan komen er vandaag nog 6 zie ik in de app.
In ieder geval bedankt alvast voor het sturen en ik laat het je natuurlijk meteen weten 💋

bolletjelucky.blogspot.com zei

Haha, ja hoor dezelfde stempel als Daphne maar de mooie kaarten zijn héél anders. Ook mooi om in dat frisse groen te blijven. Ik vind sneeuwklokjes heel mooi, dat tere klokje en dat vergrijsde groen van de stengel en het blad, práchtig.
Lieve groetjes Miranda

Anita van Deur zei

Kijk een hoe leuk je dit maakte weer heel anders dan Daphne en net zo mooi.

Anoniem zei

Super leuke kaartjes hebben jullie gemaakt! Is inderdaad overal te zien die sneeuwklokjes! Zo leuk! Ook Daphne heeft leuke kaartjes gemaakt! Ik zeg het maar hier, want ik kan bij haar niet reageren! Een leuke uitdaging hebben jullie ervan gemaakt! Groetjes Marijke

Angélique zei

Heel mooie kaarten allebei, mooi met het frisse groen erbij.
Je hebt er een mooie herinnering mee naar boven gehaald, heerlijk om zo te mijmeren bij het kaartenmaken.

!neke zei

Beide heel mooi !!!!!
Hier staan in het park ook de sneeuwklokjes te stralen !
Heb nu ook maar een balkon...geen tuin meer.
groeten Ineke

karin zei

Zelfde stempeltjes en toch weer heel anders. Ook jouw kaartjes zien er prachtig uit.
Fijn weekend,
Karin

alma.heijenk@gmail.com zei

prachtige kaartjes, mooi dat frisse groen.
groetjes Alma

Freubelmina zei

En vandaag mocht ik dan toch je supermooie verjaardagskaart uit de bus halen Marja!
Hij is prachtig,heel erg bedankt xx

Martha zei

Ik kom net bij Daphne vandaan , Marja
Haha dezelfde stempel, maar dat had je wellicht al verwacht?!
Heel mooi gemaakt beide kaartjes, zo leuk met dat frisse groen en oranje
Ook je verhaal vind ik weer zo leuk
Liefs Martha

GerJanne zei

Jullie kozen dezelfde set! Leuke kaarten allebei, hoor! En je verhaal erbij vind ik erg leuk te lezen. Bijzonder is dat he, dat je als kind dingen zag, waarvan je later denkt: hoe is het mogelijk. ik hoor van mensen hier dat ze weten dat onze straat aangelegd werd en dat het hier alleen maar weiland was. Nu wonen we bijna in het centrum...

Wies zei

Wat leuk dat sneeuwklokjes deze herinneringen naar boven brachten. Je hebt twee mooie kaarten gemaakt met sneeuwklokjes. En het fris groene design papier maakt er helemaal lentekaarten van.