knutsels en kadootjes

donderdag 24 oktober 2013

Ook in de ban van krijtverf!

Net als Daphne www.postvandaphne.blogspot.nl ben ik helemaal in de ban van de krijtverf.
Was er al een tijdje over aan het denken wat ik dan zou gaan verven maar wist nog niet goed wat dan wel. Twee weken geleden was er open dag bij onze kringloop en daar was ook een demonstratie met krijtverf. Ik was daar met mijn man en dochter, twee tegenhangers. Daphne was helemaal enthousiast en mijn man haalde een beetje zijn schouders op, zo van: oh dear oh dear ze hebben weer iets.
Daphne is begonnen en ik vind dat ze een hele mooie kleur heeft gekozen (Chateau grey). Ik wilde niet hetzelfde dus na veel wikken en wegen is het Duck egg blue geworden en wist ik ook waar ik mee zou beginnen. Uiteindelijk een keuze gemaakt en  van het een komt het ander.
Ik zal één project hier laten zien, ik heb het 2 keer geverfd maar vond het een beetje statisch, mijn oudste dochter kwam langs en zei dat ik het misschien een beetje moest schuren. Tja, dat is moeilijk als je altijd veel hebt geschilderd, is een beetje tegenstrijdig, eerst schilderen en dan schuren. Gisteren toch de stoute schoenen aan getrokken en gewoon een schuurpapiertje gepakt en ben begonnen en.... ja hoor ik vond het leuk. Nu ga ik weer verder met al het andere. Ik moet ook nieuwe hoesjes voor mijn stoelkussentjes gaan maken (moet eerst nog stof vinden) en wil de binnenkant van onze servieskast verven. Ook nog een kastje "krijten"


 maar dat komt later. Ik hou jullie op de hoogte.
groetjes Marja

7 opmerkingen:

Gewoon Elise zei

Wat een mooi resultaat!!

Vera zei

Dat is erg mooi geworden. Het schuren maakt het net iets mooier vind ik persoonlijk.

GerJanne zei

Ha Marja,
dat ziet er gaaf uit! En geeft dat niet af? Bij krijt heb ik altijd het idee dat het afgeeft op je kleren of aan je handen of spullen...Of wordt het hard en droog, net als verf?
Ben benieuwd naar al je andere dingen!

Daphne Coers zei

Jaaaa, LEUK mam!!!!!!
Ik schuur het dus niet, maar als ik jou kastje/tafeltje zo zie ga ik dat misschien toch maar wel doen.
Leuk hoor en we gaan maar gauw weer naar de kringloop voor nog meer projectjes hi hi.
En onze mannen, ach, die kijken maar gewoon de andere kant op hoor. Zolang wij leuk bezig zijn moeten ze maar gewoon niet zeuren, toch?!!!!! (An is ook al BIJNA in de ban trouwens.......)

Willy zei

Ha, ha, Daphne heeft je aangestoken met haar enthousiasme :)super mooi geworden dit tafeltje!

Doris Vos zei

Ziet er goed uit hoor! ik ga er ook mee aan de gang. Leuk om je blog te volgen.

Daatje zei

Hoi hoi Marja,
wat een prachtig resultaat zeg met dat krijtverf!
Veel succes!
Groetjes van Daatje