knutsels en kadootjes

donderdag 7 maart 2013

Verjaardagen

In maart is het altijd feest. We hebben iets grappigs in de familie met geboortedagen.
Onze dochtert werd geboren op de verjaardag van onze schoonzus, haar dochter op de verjaardag van de man van de schoonzus en dit op 9 en 10 maart. Dit weekend dus druk met verjaardagen hoewel wij deze keer de broer en schoonzus overslaan. Zij wonen 160 km verderop en daar hebben we nu even geen zin in, soms moet je luisteren naar je lichaam.
Dan is er weer een nichtje geboren op de verjaardag van een neef en een op de verjaardag van een nicht. Ook een nichtje op onze trouwdag geboren. Verder zijn er veel bij elkaar "in de buurt" jarig, b.v. 13 oktober en 18 oktober en 17 februari en 20 februari. Nu wordt er weer een kindje verwacht op 16 september a.s. en dat is weer op de verjaardag van onze kleinzoon. Ik vind dat grappig.
Nu is het niet zo dat we ze allemaal kaarten sturen, is geen beginnen aan maar broer en schoonzus wel. Die van de broer is heel erg Cas, het was een uitprobeersel. Ik heb een correspondentiekaartje geëmbosd met een netje dat wel eens om een fles zit, daarna met een paar goedkope stempelblokjes er overheen gewreven. Ik vind het wel een leuk effect hebben.
Een touwtje en een felicitatie erop en... klaar is Kees. Met deze kaart doe ik mee aan Cas on sunday.
De kaart voor schoonzus is nog een "oudje", uit het blad Mijn Hobbykaart, dit deed ik vorig jaar als ik op de camping was en niet zo veel spullen mee kon nemen. Ik wil wel altijd iets met mijn handen doen dus dan zit ik maar te knippen en plakken op een eenvoudige manier. Ik denk niet dat ik het dit jaar weer ga doen, moet het beter organiseren wat ik mee ga nemen.
Voor iedereeen: een fijn weekend, wij gaan morgen nog met Daphne iets aan de pipowagen doen gelukkig is hij bijna klaar, dit ivm met het aankomende campingseizoen.

Groetjes Marja

5 opmerkingen:

GerJanne zei

Hoi Marja, dat vind ik nou ook altijd leuk, mooie datums, of bijzondere. Zo is mijn verjaardag in de stamboom van mijn vaders kant een heel bijzondere datum.
Veel voorouders geboren, getrouwd, gestorven. Op een bijeenkomst van neven en nichten over de stamboom die door iemand uitgezocht was, jaren geleden 40 jaar denk ik, werd dat verteld en toen werd gevraagd of er nog meer mensen die datum in hun gezin hadden. Mijn vader noemde dus mijn verjaardag en de sterfdag van zijn vader (op mijn 8e verjaardag, niet wetend dat 20 jaar later ook zijn moeder op mijn verjaardag zou overlijden. Dat vind ik dus ook bijzonder.
terug naar je kaarten: ik vind ze allebei helemaal geweldig!
Groetjes,
GerJanne

Willy zei

Ha, ha...wat een leuk verhaal en gefeliciteerd met alle jarigen. Onze jongste zoon is morgen jarig. Je kaarten zijn heel erg mooi geworden en zullen zeker gewaardeerd worden, succes met de pipo wagen het wordt een plaatje!!

Daphne Coers zei

Hi hi, als je het zo leest is het idd erg grappig he.
Wat dacht je van mijn man, jarig op 9 April, terwijl mijn zus op 9 Juli jarig is en mijn dochter op 9 Maart.
En het feit dat ik moeilijk zwanger werd en toen ik eindelijk zwanger bleek te zijn ik uitgerekend ws op de verjaardag van mijn oma, die net overleden was en er volgesn mijn bijgeloof voor gezorgt heeft dat ik EINDELIJK zwanger werd!!
(snapt iedereen het nog ;-))

Je kaartjes zijn heel mooi, ik hou wel van CAS, dus bij mij zit je goed.
Tot morgen, kus, Daph

Daatje zei

Hoi hoi Marja,
wat een moooie kaartjes heb je gemaakt,
een kaartje ontvangen op je verjaardag is toch altijd leuk!
Groetjes van Daatje

Mariken zei

Wat een mooie kaarten heb je gemaakt! Leuk dat je meedoet aan onze Chalenge bij CAS on Sunday!
Groetjes Mariken xx