knutsels en kadootjes

zondag 16 april 2017

Plezier of chagrijn????

That's the question!
Want Daphne en ik waren eindelijk weer eens aan het knutselen, afgelopen woensdag. Daphne had een leuk idee van pinterest gehaald. Een peek-a-boo kaart. Leuk mam! Wij aan de slag met een inch liniaal want hij ging in inches.
We waren heel erg druk ermee en hadden in plaats van ronde gaatjes een met een ovaal gemaakt (Daphne) en ik met een hexagon maar............."potjethee", we kwamen er maar niet uit. Het klopte niet. We zijn geloof ik wel 6x opnieuw begonnen en iedere keer kwam het niet goed uit. Toen kwam ik op het idee om het eens in het Nederlands op te zoeken, helaas,  ook dat wilde niet lukken. We werden er chagrijnig van en zijn ermee gestopt. Daphne maakte in een mum van tijd "gewoon" twee andere, hele leuke kaarten voor haar vriendinnen en ik droop een beetje droevig af naar huis. Zien jullie het voor je?? Ha, ha.
Toch was het mijn eer te na en zocht ik het filmpje nog een keer op en wat zag ik opeens???? het gat wat er werd gemaakt, werd  met een punch van 1 1/8 inch (geloof ik). Wij hadden geen punch dus hebben we uitgesneden met de big shot en nooit van z'n leven op de afmeting gelet. Dus ik weer aan de slag en tot mijn stomme verbazing klopte het als een bus en maakte ik de kaart achter elkaar af, makkie zelfs en zelfs met twee openingen. Ha, ha wat een domme gansjes waren we geweest. Jammer genoeg had ik een beschadiging op de rand gemaakt want ik had hem met groen willen af werken, ik had echter geen groen washi tape dus dan maar met rood.
Voor de grap heb ik hem toen maar naar Daphne gestuurd.
Verder wens ik jullie allemaal hele mooie Paasdagen, wij zijn niet naar de camping gegaan, veel te koud dus lekker thuis met de verwarming aan. (en nu krijg ik het niet weer voor elkaar om de foto's om te draaien maar jullie snappen het wel, toch??  :-) )

11 opmerkingen:

Nelleke zei

De aanhouder wint haha. Desondanks een mooi kaartje geworden en ik moest lachen dat je die naar je dochter stuurde. Even teruggelezen en jullie maken ook van alles mee. Groetjes en fijne dagen. Nelleke

Godelieve zei

Altijd blijven lachen :) Leuke kaartjes! Top, dat je er één naar je dochter stuurde!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Knap dat je toch door bent gegaan Marja en de kleurencombinatie vind ik zo ook heel fleurig. Wat zei Daphne? Lachen natuurlijk...
Lieve groetjes Miranda

GerJanne zei

Ja, ik hoorde het al van Daphne dat jullie heel veel papier hadden gebruikt. EN dat het maar niet lukte. Ik zou er ook tureluurs van worden. Goed van je dat je hebt doorgezet, want het is een heel gaaf kaartje geworden! Superleuk. Wat zei Daphne??
GerJanne

Rosina zei

Het is je dan toch gelukt Marja....zo frustrerend hè dat je er samen niet goed uitgekomen bent...
Maar de volhouder wint zie je wel...Het is een schitterend kaartje geworden...

groetjes Rosina

Daphne Coers zei

Grrrrr....wat denken jullie zelf wat Daphne zei......
Ik kwam thuis van mijn werk en toen zag ik de envelop liggen, het handschrift herkende ik, dus ik dacht "zal toch niet he" (had via de app al gehoord van mijn moeder dat ze "zomaar opeens, heel makkelijk" een kaart had gemaakt), ik opende de envelop en ja hoor, daar was DE kaart.....
Sjonge jonge, er liggen hier wel 6 of 7 van die kaarten in de oud papier bak!! En nu had ik er "zomaar opeens" 1 in mijn handen. 😕
Mijn zoon vroeg nog "mam, waarom stuurt oma jou alleen een kaart"? Whahahaaaaa......
"Nou, om mamma wen beetje te pesten denk ik"

Ik vind hem leuk hoor mam (met die verschrikkelijke leuke stempeltjes), heel erg bedankt.
En wat een leuk idee......die stempels laten veranderen in die tekst bij het peek a boo gedeelte, hoe kom je erop??......(😅😅😂)

martha datema zei

Hoi hoi Marja,
ah je moet maar zo denken jullie hebben heerlijk geknutseld met elkaar
en soms zie je het eventjes wat minder goed, maar het leukste is natuurlijk wel dat het je uiteindelijk toch is gelukt!!
Ik vind het een superleuk kaartje geworden!!!
Liefs van Martha

Annigide zei

Wat knap dat je zo doorgezet hebt, ik denk dat bij mij het papier al een prop was geworden. Hij is mooi geworden ook met het rood. En wel een goede grap om hem naar Daphne te sturen.
lieve groetjes Angelique

marenmat zei

Whahahaha!!!

marenmat zei

Doorzetter!! Hihi. Zo grappig om hem dan naar Daphne op te sturen!
Hij is erg leuk geworden in elk geval!!

Groetjes Marlies

Elizabeth zei

haha...wat leuk (nou ja, op dat moment dus niet zo) herkenbaar ook. Als het niet wil lukken he? net als met die bloemenkaart van mij.... is toch leuk geworden!