knutsels en kadootjes

maandag 7 december 2015

Sinterklaas voorbij nu naar de Kerst.

Ziezo, dat is weer voorbij, eigenlijk wel jammer want we waren er aardig druk mee. Wij vieren sinterklaas bij Daphne thuis, samen met onze oudste dochter en de ouders en zus van onze schoonzoon. We zijn met z'n elven. Dit was het derde jaar dat Jade niet meer gelooft dus weer lootjes trekken. Dat doen we altijd op de verjaardag van onze kleinzoon op 13 oktober. Dat is best grappig want Jade is de jongste van het stel (9) maar zij regelt het bijna allemaal.
Ik moest een surprise en een gedicht voor onze oudste dochter maken. Zij vroeg de nieuwe cd van Adèle, die was een beetje boven het budget maar ze had een gedichtje aan sinterklaas geschreven dat ze er wel bij wilde betalen dus heb ik die maar gekocht.
Toen de surprise. Bedenken vind ik altijd het moeilijkste. Ik heb van een oude cd een stukje afgesneden en die in een doosje , beplakt met fotootjes van Adèle, gedaan. Nu moest het nog ergens in verpakt.
Nu is zij in september op vakantie geweest naar Marokko en heeft daar prachtige foto's gemaakt en doorgestuurd via de what's app. Dus heb ik een foto toestel gemaakt, verpakt in een schoenendoos en in het gedicht dat zij de eerste prijs had gewonnen met die foto's. Maar ook dat ze verder moest zoeken naar haar cadeau en nog niet zo in haar sas moest zijn omdat er nog een addertje onder het gras zat.
De afgesneden cd dus.
Ik was 14 dagen geleden al helemaal klaar met alles, ingepakt en wel, gaat ze opeens een huis kopen.
Ik weer helemaal in mineur want dan had ik natuurlijk liever een surprise met een huis gemaakt. |Maar goed dat heb ik ook opgelost zoals jullie kunnen zien. Zie hier hoe ik haar echte cadeau heb verpakt.
Al met al hadden we een hele gezellige middag. Ik kreeg van Jade een hele grote, beplakte  doos met daarin een heel klein bedje waar een lego poppetje in lag. Dat moest ik voorstellen, kijkend naar de tv met mijn voet omhoog vanwege mijn teen en er stond een lego poppetje naast, dat was Oped (opa Ed) die aan mij vroeg: "gaat het schat?" en ik had een wolkje met daarop:" Ja hoor". Ze had het helemaal zelf bedacht, gemaakt en ook het gedichtje, echt heel leuk. Kan er geen foto van nemen want de poppetjes moesten weer terug en de doos is te diep en te groot om het bedje op de foto te laten uitkomen. Mijn cadeau was een Daphne's diary en een scheurkalender. Ik ben er blij mee.

11 opmerkingen:

Joanne kramer zei

wat mooi en leuk! een hoop werk zit daarin! groetjes Joanne

Ans Gilbert zei

Je hebt een gave surprise gemaakt Marja,
leuk de verpakking in de vorm van een huis,
groetjes,
Ans

Willy zei

Wat een geweldig leuke surprises, heel creatief Marja en het klinkt zo gezellig allemaal zoals je het beschrijft!

Rosina zei

Heel leuk dat jullie zo genoten hebben van het sinterklaasfeest Marja....een hele mooie superise heb je voor haar gemaakt...heel creatief bedacht...
groetjes Rosina

Annigide zei

Heerlijk dat je zo genoten hebt van de sinterklaas viering. Wij vieren het normaal ook met elven maar door omstandigheden dit jaar niet en dan mis je het toch. Wat heel leuke surprises had je voor je dochter gemaakt.En zo leuk dat Jade zo goed over haar surprise voor jou had nagedacht en bijna helemaal zelf had gemaakt.
groetjes Angelique

Dora zei

Wat leuk!!

GerJanne zei

Ah wat een leuk verhaal over de cadeaus en surprises! EN je hebt een super camera gemaakt zeg! Ook wat jij kreeg is echt mooi gemaakt!
Toppie!
GerJanne

Rensina Steursma zei

Wat een leuke surprise!
Juist leuk zo met dat fototoestel en het idee van het winnen van een prijs.

martha datema zei

Hoi hoi Marja,
het is en blijft een erg leuk feest he,
jullie hebben er een leuke avond gemaakt gezien je verhaal, leuke surprises en gezelligheid bovenal!!!!
Liefs van Martha

Daphne Coers zei

Leuk was het he mam?!!
En dat huis, goed opgelost hoor, vooral die gordijntjes, whahahaaa (zo niet de smaak van Ariënne, daarom juist zo leuk)
En die Jade he, pohhh, wat een drukte....
En echt helemaal zelf bedacht hoor én gemaakt.
Ik lag in een deuk, het moest een grote doos zijn, zei ze steeds, uiteindelijk had ze in de hoek inderdaad een heel klein inieminie bedje gemaakt.
Waarom dan zo'n grote doos vroeg ik, nou gewooooooon was het antwoord, hi hi.

Elizabeth zei

prachtig zeg...vol bewondering alleen al vanwege de ideeën en dan ook nog vanwege de uitvoering.