knutsels en kadootjes

dinsdag 8 december 2015

Dat was nog niet alles van de Sint.

Nee, zeker niet.
Omdat onze oudste dochter bezig was met de aankoop van een huis, had zij haar hoofd helemaal niet staan naar het maken van een surprise. Zij had bij het loten Jade (9) getroffen en wist totaal niet wat ze voor haar moest bedenken.
Dus raad bij pap en mam gevraagd.
Nu was Jade met haar broer een weekend bij ons geweest en ze hadden allebei een bionicle van Lego in elkaar gezet, dat zijn een soort robots. Die zijn erg moeilijk maar zij kreeg het  voor elkaar. Een paar dagen later had ze zelf thuis van wc rolletjes en cupjes van plastic en een doos ook een robot gemaakt, zo maar voor de lol. Opeens ging bij ons een lichtje branden. We troffen in de blaadjes van AH en de Jumbo het idee aan voor een robot, dat kwam goed uit, alleen hadden we geen blikken, net het laatste blikje weggegooid.
Toen heeft mijn man een  mail gestuurd naar al onze buren en gevraagd om blikjes bij ons in een plastic zak te doen die onder de carport werd op gehangen.
Daar werd goed gehoor aan gegeven en hij (want hij heeft het gemaakt) kon beginnen.
Zo grappig dat je opeens ook weer allerlei gesprekken krijgt met de buurtjes, bv in de supermarkt. Ze wilden graag weten wat we gingen maken. De foto hebben we gisteren doorgezonden en daar kregen we ook weer leuke reacties op.
Nu de robot, de kleine had in zijn been een haarspeld die was gekocht in Marokko, Ariënne had de robots apart ingepakt en Jade kreeg de kleinste het eerst, zij had niet in de gaten dat er een rietje aan de hand was vast gemaakt. Jade wilde vorig jaar al een snackiez hebben (dat is een beker met daarin een rietje en daar boven op een bakje voor een snack of fruit of zo) , toen waren ze uitverkocht en ging het aan haar neus voorbij.
Dit jaar vroeg ze er weer om en nu was de Sint er als de kippen bij en kon haar wens vervuld worden.
Ze keek een poosje erg beteuterd want ze dacht dat de speld haar cadeau was. Ze had niet in de gaten dat er nog een pak voor haar stond. Uiteindelijk kwam ze er na een half uurtje achter dat er een rietje zat in dat staafje wat die robot vast had, had je haar moeten zien kijken (ah, zielig hè om haar zo te plagen).
De robots staan nu op haar kamer.
Dit is mijn laatste verslag van onze Sinterklaas 2015, nu op naar de Kerst.

12 opmerkingen:

Joanne kramer zei

wat een leuk verhaal en wat een prachtig resultaat! groetjes Joanne

martha datema zei

Hoi hoi Marja,
aah dit is leuk gemaakt!
Erg mooi gedaan en wat leuk dat de buuurtjes mee hebben gespaard met de blikjes!!!
Liefs van martha

Rensina Steursma zei

Oh deze zijn ook erg leuk geworden zeg!

GerJanne zei

Oh wat een gave surprise!! Die ga ik onthouden. echt heel erg leuk!
Wat een feest is het he? Als je een beetje van knutselen houdt...ik kreeg mijn eigen PTT brievenbus! Hoefde ik er niet meer steeds hen te lopen of fietsen. Alleen werd niet gegarandeerd dat hij ook gelicht zou worden. Ook zo origineel....
Groetjes,GerJanne
GerJanne

Daphne Coers zei

Maaaaaahammmmmm, het was Sinterklaas 2015!!!!

Ze zijn echt super lief, deze robots. Jade heeft ze vandaag mee naar school genomen, om te laten zien.
Ze is er helemaal gek op. vanavond mochten ze naast haar bed staan en kregen e zelfs een kusje voor het slapen gaan....pff, gek kind!
Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn echt lief. Vrees dat ze nog heeeeel lang bij ons zullen blijven.

Marja Kenter zei

Oh, help....ik ga het veranderen Daph, bedankt.

Willy zei

Wat heerlijk dat de hele familie zo creatief is! Man, dochter, kleindochter...het zit duidelijk in de genen, wat een gave surprise en kado op zich!!

Annigide zei

Wat een gave robots hebben jij en je man gemaakt voor Jade. En ik lees hierboven dat ze echt supergoed in de smaak zijn gevallen.
groetjes Angelique

Annigide zei

Wat een gave robots hebben jij en je man gemaakt voor Jade. En ik lees hierboven dat ze echt supergoed in de smaak zijn gevallen.
groetjes Angelique

Elizabeth zei

Wat leuk... die ga je niet eens weggooien...toch? Zo leuk zijn ze om neer te zetten.

Elizabeth zei

Wat leuk... die ga je niet eens weggooien...toch? Zo leuk zijn ze om neer te zetten.

Dora zei

prachtige robots heb je gemaakt. Echt gaaf.
fijn dat je een leuke sinterklaasavondje hebt gehad.
Dank je wel voor je mooie kerstkaart. vandaag ontvangen.
Groetjes