knutsels en kadootjes

vrijdag 6 december 2013

Drie Items!

Gisteren vierden we geen Sinterklaas want dat hebben we zondag al gedaan. Mijn man was de hele dag weg en ik heb de hele dag (nou ja vanaf 12.00 uur) op zolder gezeten. Wilde toch iets met de scetch van GerJanne doen. Eerst een plaatje zoeken. Ik heb allemaal bakjes van de bezorgchinees, die kun je mooi stapelen en daar heb ik van alles inzitten. Aan de buitenkant schrijf ik met permanente stift dan wat. Af en toe zeg ik tegen mijn man dat we nodig weer eens chinees moeten laten bezorgen omdat ik door de bakjes heen raak. Dit even terzijde.
Ik vind dat blauw erg bij de winter hoort en tot mijn geluk vond ik dit leuke "Holland" plaatje nog.
Ook weer uit een kaart geknipt, dus ook weer hergebruikt. Toen al mijn blauwe blokjes erbij en zie daar: het resultaat. Met deze kaart doe ik mee met de challenge van knutsels en kadootjes.

Dan Sinterklaas: ik kreeg drie zakjes met knoopjes van de Action. Blauw, rood en paars.
Maar ja, ik was zelf weer dom geweest er had ze al gekocht, vlak voor Sinterklaas. Oh zo dom. Ik riep wel tegen Daphne dat ze niet zo veel moest kopen vlak voor Sinterklaas maar zelf wel lekker winkelen bij de Action. Nu heb ik dus heel veel knoopjes.
Ja, dan toch maar weer een Kerstkaart maken (misschien wel voor volgend jaar) en idee├źn voor knoopjes opdoen op Pinterest of de Action fansite.
En dan de speldenkussentjes die ik heb gezien bij Elisabeth. Dat was leuk want ik had pas geleden een hele zak met oude gordijnringen teruggevonden. Vorige week was er bij een serviceflat bij ons in de buurt een kleine braderie en daar vond ik hele schattige lapjes bij een meisje van een jaar of 14. Ze vroeg 0,50 cent per lapje. Dat kon ik niet laten liggen. Heb ze door midden gescheurd en de helften verdeeld tussen Daphne en mij (doen we wel vaker, dingetjes verdelen).
De ringen heb ik omwikkeld met biesband dat ook al jaren in mijn naaidoos zit. En eindelijk eens mijn lijmpistool gebruikt. Wat een ramp is dat. Hij blijft maar lekken. Is er iemand die mij kan vertellen wat ik toch fout doe??
Daarna het kantje er met de hand, zuchtend en steunend, opgenaaid en van een rondje een bolletje gemaakt, gevuld met de inhoud van een kussentje dat ik nog had liggen en nooit gebruikt. (grote me grutten, wat een verhaal)
Dit weer opgeplakt maar nu met alleslijm want dat lijmpistool???????  vreselijk, ik kan er bijna niet mee werken.
Dit was het weer voor vandaag. Fijn weekend allemaal en groetjes Marja

16 opmerkingen:

Annemiek zei

Verleidelijk he, de Action. Ik kom ook nooit met lege handen thuis.
Prachtige kaartjes heb je gemaakt. ook de speldekussentjes zijn erg schattig. Leuk om cadeau te doen

Rensina Steursma zei

Je kaarten zijn weer super geworden.
En vind je speldenkussentjes ook leuk en inderdaad erg leuk om cadeau te doen.
Fijn weekend, Rensina

Willy zei

Wat een prachtige kaarten heb je gemaakt, mooi dat blauw en je speldenkussentjes zijn ook super schattig!!

GerJanne zei

Hoi Marja,
wat een leuke kaart met mijn sketch. Maar waarom doe je niet mee met de challenge?? Of vergeten te linken??
Mooi in blauw. Ook de knopenkerstboom is erg leuk! En de speldenkussentjes ook.
Ik heb je een mailtje gestuurd. EN ik heb ook een lijmpistool dat hier nog onaangeraakt ligt. Ik ga het binnenkort eens proberen. Dan zal ik je mijn bevindingen mailen.
Groetjes,
GerJanne

Monique zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Monique zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Monique zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Monique zei

Hoi Marja, wat een goed idee...de chinese bakjes. Daar komen mooie kaarten uit. De foto is scherp genoeg hoor. Mooie uitvoering van GerJannes sketch. Leuk dat je meedoet met de challenge van Knutsels en Kadootjes.
Groetjes, Monique

Daphne zei

Wat een mooie maaksels! Prachtige Kerstkaarten en de speldenkussentjes zijn super schattig!!

Fijne weekend! Liefs, Daphne

Dora zei

haha...wat leuk met die knoopjes..tja die action is een hele leuke winkel ((:
mooie kerstkaarten gemaakt, ook zo leuk dat je een plaatje hebt hergebruikt.
groetjes Dora

GerJanne zei

Ha Marja,
ik zie dat het je gelukt is te linken! Super! Gezellig dat je meeodet aan de challenge!
GerJanne

Ingrid Reyners zei

Dit is een leuke winterse uitvoering van de schets van GerJanne, erg leuk, ook dat blauw. Die speldenkussentjes heb je ook leuk gemaakt zeg. Een fijne zondag gewenst, groetjes, Ingrid.

Daatje zei

Hoi hoi Marja,
wat een mooie kaarten heb je gemaakt!
Leuk die kussentjes!
Tja lijmpistool, is toch wel favoriet voor mij,ik lijm al mijn bloempjes ermee in elkaar, lekker snel...
het is wel eventjes wennen, lekt je lijmpistool tijdens het lijmen of tijdens het opwarmen, is dit laatste het geval, dan zou ik het patroon iets terugtrekken
Groetjes van Daatje

Marja Kenter zei

Monique, ik heb drie reacties van jou verwijderd omdat het allemaal dezelfde waren als degene die er nu nog wel op staat.
groetjes Marja

Nelleke zei

Ha Marja, gevonden! en gelijk volger geworden. Ik heb even rondgesnuffeld op je blog en zag dat je ook veel dingen "her"gebruikt. Leuk! Gezellig was het gisteren he? Ik ga nu bezig om mijn kaart en foto's te plaatsen. Groetjes, Nelleke

trijntje zei

Hoi Marja, Wat een leuke kaarten heb je gemaakt. De molens erg mooi gemaakt, leuk papier, mooi kleuren. Het knopenboompjes is ook erg mooi. IK ga je volgen Groeten Trijntje