knutsels en kadootjes

donderdag 18 februari 2016

Idee van Martha

Martha heeft heel vaak van die leuke ideeën die ze van internet haalt en graag met ons deelt. Zo heb ik al eens van haar instructies opgevolgd om zelf blending tools voor de distress inkt te maken en ook een gelli plate. Allebei heel goed gelukt. Die gelli plate staat al meer dan een jaar boven in de koelkast en is nog steeds goed.
Nu had ze weer zo'n leuk idee. Werken met een stencilkwast. Zij heeft een uitgebreide beschrijving op haar blog staan dus daar kunnen jullie het vinden als je ook bent geïnteresseerd.
Er staat een verwijzing bij naar een filmpje van iemand die met speciale kwasten ,stempelinkt op waterbasis (ik gebruikte distress inkt) en een stencil een soort "brushing" effect maakt. Die kwasten zijn puntvormig maar Martha snelde naar de AC-tion en kocht een paar goedkope kunstofharen kwasten en het lukte haar heel erg goed.
Tja, dat kon ik ook niet laten. Gelukkig moesten we op onze kleindochter passen en dan komen we bijna "langs" de AC-tion. Mijn lieve man wordt af en toe wel eens een beetje wanhopig van die AC-tion. "10 kwasten, wat moet je daar nou weer mee ga je schilderen of zo? "
Of hij roept:"wat moet je nu weer, je hebt toch alles al?" ah, zo sneu hè hij snapt er soms niets van ha, ha maar hij is wel altijd heel geïnteresseerd hoor.
Deze kaart heb ik gefabriceerd en er zullen er nog wel een aantal volgen (ik heb 10 kwasten gekocht voor de verschillende kleuren inkt die ik heb).
Ik ben nog niet helemaal tevreden maar dit is dan ook de tweede, ik heb nog niet zo veel figuur stencils waarmee ik het rondje kan invullen. Er komt nog een tekst op, dat doe ik als ik weet aan wie ik hem ga versturen.  De eerste laat ik nog niet zien, daar moet ik nog iets mee doen.
Groetjes maar weer en Martha, bedankt voor het leuke idee.
Marja

13 opmerkingen:

Joanne kramer zei

Wat een mooie kaart! Hele gave techniek, het resultaat is zo mooi. Tja, de action> niet te vaak komen want je gaat nooit met lege handen weg! groetjes Joanne

Sarah zei

Mooie kleuren . En plezier had je zeker !

Daphne Coers zei

Maak die andere nou ook maar gauw af, die is echt ook heel mooi hoor mam.
Slim om de tekst pas toe te voegen als je hem gaat versturen, tis een echte voorjaarskaart vind ik.

Wies zei

Goed gelukt Marja. Mooie kaart!
De tekst zal heel mooi passen in het witte deel rondom de roos. Inderdaad handig om de tekst er pas op te zetten wanneer je weet voor wie en welk doel hij is.

martha datema zei

Hoi hoi Marja,
wat leuk geworden!
Ben echt trots dat ik je mag inspireren!
En je verhaaltje is ook zo,leuk, ik zie je man een beetje kwasi doen hihihihi....
maar leuk he dat die mannen van ons toch zo ge-interresseerd zijn in onze hobby toch!!!
Liefs van Martha

Ans Gilbert zei

Hoi Marja,
ik had de kaarten in deze techniek, ook bij Martha gezien, leuk dat jij ook aan de slag bent gegaan, je hebt een prachtige kaart gemaakt..
Leuk het kwasten verhaal..haha..
groetjes,
Ans

Atelier Valerie zei

Schitterend Marja ...
Fijn weekend ...
Lieve groetjes Valerie ♥

Petra Lenderest zei

Dat is zekers een leuke techniek en wat een mooie kleurencombi...benieuwd naar de rest..knuf peet

anneke's creaties zei

wat een leuke techniek en wat heb je er een schitterende kaart mee gemaakt
ben gelijk bij Martha gaan kijken en dit komt op mijn to-do lijstje om ook eens te proberen
ja echt suuuuuper leuk

groetjes anneke

Ans Gilbert zei

Hoi Marja,
ik kom net tot de ontdekking dat het jouw kleinzoon is met het mooie spandoek voor Kenneth Vermeer, heb het blogbericht gelezen bij Daphne,
wat stoer, je mag trots op hem zijn,
groetjes,
Ans

Willy zei

Wat een mooie kaart Marja, prachtig van kleur en wat een leuke techniek zag hem idd al bij Martha voorbij komen :)

Joke zei

Hoi Marja, Ik vind deze kaart echt geweldig mooi gemaakt. Erg leuk deze techniek en in ben benieuwd welke kaartje je er nog meer mee gaat maken.

groetjes, Joke

Annigide zei

Snap nog niet zoveel van de techniek maar het is wel een prachtige kaart geworden. Ga eens kijken bij Martha wat het inhoudt.
lieve groetjes Angelique