knutsels en kadootjes

woensdag 1 juli 2015

Einde schooljaar.

Zoals ik al in een eerder bericht vermeldde heeft onze oudste kleinzoon een moeilijk jaar gehad op school maar voor hem is er nu rust.
Hij is over van havo 4 naar havo 5 en heeft voor havo 5 Engels al examen gedaan dus dat hoeft hij niet meer te doen. Ik begrijp niet helemaal het schoolsysteem van tegenwoordig dus zal me er verder maar niet meer in verdiepen.
Onze middelste, Mylo gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs en hij vind het heel erg spannend. Wat ik zo naar vind is dat beide kinderen op de fiets naar Zwolle moeten en dat is om en nabij de 17 km, dus 34 km per dag. Ik vind het wat hoor.
Jade gaat naar groep 6 en voor haar is het ook heel spannend, ze krijgt een nieuwe juf of meester omdat de huidige juf weggaat daarbij ook nog de directeur dus allerlei veranderingen.
Ik heb voor hen een boekje gemaakt wat ik vorig jaar op de knotsgekke kaartendagen in Zwolle bij een workshopje heb geleerd. Er zitten labeltjes in waar we allebei een persoonlijke tekst op hebben geschreven en in de contravakjes zitten een 4 briefjes van € 5,=.
Nu gaan ook zijn ongeveer 5 weken naar hun camping en af en toe zullen we ze wel op gaan zoeken. Wij staan tussen Nijkerk en Zeewolde en zij staan vlak bij Walibi flevo, dat is niet zo heel ver bij ons vandaan.
We hadden gisteren en vandaag afspraken in het medisch circuit maar gaan morgen lekker weer naar de camping. Ik heb nu 3 tassen hobbyspullen mee maar zal toch van alles missen.
Tis niet anders.
Voor iedereen die op vakantie gaat: een fijne vakantie en jullie horen nog wel weer van mij.
Groetjes Marja
Oh ja, op de valreep wil ik toch nog even vertellen dat ik dit jaar 13kilo af ben gevallen.
Ik heb mijn eetpatroon veranderd en ben elke dag ongeveer 3 kwartier gaan lopen, stevig doorwandelen zoals ze dat noemen. De praktijkondersteuner was, met mij, heel erg blij dat ik het zo mooi in balans heb gehouden.
Nu ben ik nog onder behandeling bij de orthopeed, er is iets "raars" met mijn kleine linkerteen maar dat horen jullie nog wel een keer.
 

8 opmerkingen:

Diny zei

Wat heb je prachtige boekjes voor je kleinkinderen gemaakt Marja....echt heel erg mooi! Je hebt er een heel verhaal bij ....en daar maak ik uit op dat het niet altijd gemakkelijk is geweest voor je oudste kleinzoon.....dat is dubbel genieten van de vakantie nu!
Groetjes en een fijne tijd op de camping,
Diny

Joanne kramer zei

wat een leuke boekjes/cadeautjes! Leuk om je kleinkinderen zo te verrassen! Wat knap van je om zoveel af te vallen, heel goed! Veel plezier op de camping, lekker in de schaduw met dit warme weer! groetjes Joanne

Nelleke zei

Wat een leuke en lieve geschenkjes heb je voor je kleinkinderen gemaakt. H
Knap trouwens om zoveel af te vallen, er moet bij mij ook nog wat af. Geniet op de camping ik hoop dat je wat schaduw hebt. Lekker weer nu, ik zit nu buiten te genieten.. Groetjes, Nelleke .

Wies zei

Leuke boekjes heb je voor je kleinkinderen gemaakt.
En wat knap dat je zoveel bent afgevallen! Fijne tijd op de camping.
Groetjes, Wies

Willy zei

Wat een super leuke boekjes en wat lief dat je voor ieder een persoonlijk exemplaar hebt gemaakt!! En wat ontzettend knap dat je zoveel bent afgevallen zeg. Fijne vakantie!!

martha datema zei

Hoi hoi Marja,
altijd leuk om voor je kleinkinderen iets te maken,
erg leuk deze boekjes!
Super gedaan Marja, om je eetstijl zo te veranderen dat je zoveel bent afgevallen,
Toppie, en een hele fijne tijd daar op de camping en succes met je teentje!
Liefs van martha

Rosina zei

Wat een leuke boekjes heb je gemaakt voor je kleinkinderen Marja...ja en wij maken ons altijd zorgen om de kleinkids...precies nog meer dan over onze eigen kinderen vroeger...
maar het zal allemaal wel goed komen met hen...
en een dikke proficiat met je afgevallen kilo's ...wat goed van je...daar zou ik een voorbeeld aan moeten nemen er zouden hier ook nog wel wat kilootjes af kunnen ...,maar ben een groooooooote snoepert...en ik fiets best veel, maar ook de terrasjes zijn altijd weer heel gezellig met de nodige zoetigheid....

groetjes Rosina

GerJanne zei

Hoi Marja,
heb ik deze toch helemaal gemist! Wat een leuke boekjes heb je gemaakt. En wat zal de verrassing groot geweest zijn, de vijfjes erin!
En wat knap dat je 13 kilo bent afgevallen! Meer dan een kilo per maand. En dan blijft het er ook af, denk ik. Vooral als je je eetpatroon verandert en meer beweegt.
Groetjes,
GerJanne