dinsdag 10 februari 2015

Daar ben ik weer eens.

Ja, ooit heeft iemand eens tegen ons gezegd dat, als je bent gepensioneerd,  je het dan pas druk krijgt. Vond ik een beetje vreemd maar ondervind nu wel dat het waar is.
En waarmee? In ieder geval met van alles en nog wat en we doen het natuurlijk op een wat gematigd tempo. Ik kocht een nieuwe mobile telefoon, die werd geïnstalleerd door onze kleinzoon maar toch ben je dan weer druk met het leren kennen van al die nieuwe dingen.
Oké nu over tot de orde van de dag.
Van de week ben ik bij Daphne geweest en heb daar haar mooie "ecoline"kaarten in het echt bewonderd en dat wilde ik ook!
Vooral de groen blauwe vind ik erg mooi.
Ik ben ook aan de slag gegaan, het idee is dus van haar "gepikt". Het is wel een beetje "vals" spul dat ecoline, je krijgt het bijna niet van je handen af en ik heb een hekel aan werken met handschoentjes aan. Deze kaarten zijn dus een probeersel, ik moet nog uitvinden hoe en wat ik moet doen.
Hier de eerste:


En dan de tweede, de vogeltjes zag ik bij Anneke, het is een stempel en die heb ik nagetekend. Het papier heb ik dus zelf gekleurd met ecoline. Ik vind deze achtergrond  minder leuk dan de eerste. De hoekjes heb ik erop gedaan omdat ik niet mooi uitkwam met de streepjes, ze zijn van de Hema en ik heb ze geverfd met acryl verf. Dat vind ik wel zelf wel leuk. Maar zoals ik al schreef, het is een probeersel.
Voor jullie allemaal een fijne dag verder, ik ga aan de knutsel. Heerlijk, weer rommelen met ecoline. Nu toch maar andere kleurtjes en ik doe maar wel handschoenen aan want ik moet nog weg straks.




Doei

18 opmerkingen:

Joanne kramer zei

Wat een mooie kaarten in gave kleuren! groetjes Joanne

Atelier Valerie zei

Mooie vrolijke kaartjes die de lente aankondigen ...
Fijne dinsdag ... lieve groetjes Valerie ♥

Els zei

Erg leuke kaartjes en de onderste vind ik helemaal super.
Groetjes, Els

Diny zei

Twee prachtige kaartjes Marja.....super hoor!
Het kaartje met de vogels kun je mee laten doen bij Cards & Scrap
daar vragen ze vogels op de kaart.

Groetjes Diny

Mariëtte zei

Prachtige kaarten heb je gemaakt. Vooral de eerste. Wat voor papier gebruik je met ecoline? Ik heb pas met ecoline gewerkt maar het papier werkt e niet mee😭

Rensina Steursma zei

Wat een superleuke kaartjes heb je weer gemaakt!
Ik zag ze al bij Daphne, maar toch zijn die van jou weer helemaal anders.
Lieve groet, Rensina

Willy zei

Wat een gave kaarten Marja, ik had de 'echte' al bij Daphne bewonderd maar deze doen er zeker niet voor onder! En wat een goed idee om de vogeltjes na te tekenen Marja!!

Unknown zei

Probeersel of niet ik vind deze kaartjes heel erg leuk geworden. Ze hebben wel wat weg van Daphne haar kaarten maar zijn toch weer heel anders geworden.

groetjes, Joke

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat leuk als moeder en dochter zo ideetjes bij elkaar op kunnen doen. Ik vind ze allebei eigenlijk gewoon heel gaaf geworden Marja, ik zie echt niet dat het "probeersels" zijn, ze zijn gewoon gaaf...Lekker doorkliederen dus..LOL.
Lieve groetjes Miranda

Daphne zei

Nou ja mam, wat leuk én mooi!!!!!!
Mooie kleuren hoor en die met die vogeltjes, die zijn echt lief zeg!!
Van de eerste kaart vind ik de achtergrond ook mooier dan van de tweede, maar je weet, ik hou ook meer van het "niet rechte", dus juist rommelig. De tweede achtergrond heeft van die nette rijtjes met rondjes, leuk hoor, maar ik hou dus meer van de eerst.
De tweede vind ik de vogeltjes wel heeeeeel erg mooi. Wat een gaaf idee om een stempel na te tekenen (kijk, dat kun jij dan weer)
Je kan die kaart idd mee laten doen met de challenge waar ze vogeltjes vragen. Ik zeg DOEN!!
Kom morgen maar gauw langs, ik heb nog een hele mooie snijmal liggen van vogeltjes, gaan we nog meer kaarten maken, oké?!
Tot morgen dan, kus, Daphne

GerJanne zei

Nou, ik weet waar je morgen weer druk mee bent! Leuk als je een creatieve dochter hebt en dat samen kunt delen.
Je kaartjes vind ik prachtig. Die blauw/groene combi is echt geweldig! Ik vind de bovenste het mooist...
Groetjes en we zien wel weer wat je bij Daphne gaat maken,
GerJanne

Rosina zei

Heel leuk heb je die achtergrond gemaakt Marja....ja als je met ecoline gaat werken kan het ook een zootje worden....maar het zijn wel hele leuke kaartjes geworden...en ook ik zou ze gerust aan die challenge mee laten doen....bij de meeste challenges is het valentijn wat de klok slaat...ik zal blij zijn als dat weer voorbij is....daar heb ik nou totaal niets mee....

groetjes Rosina

Daphne zei

Ooh, ik vind ze echt heel mooi geworden, wat knap gedaan!
Hele fijne dag! Groetjes, Daphne

Monique zei

Ze zijn echt mooi geworden. Je zou niet zeggen dat het de eerste keer is. En je handen worden vanzelf weer schoon hoor. Ook in gematigd tempo denk ik ;-)
Lieve groetjes Monique

Monique zei

Ze zijn echt mooi geworden. Je zou niet zeggen dat het de eerste keer is. En je handen worden vanzelf weer schoon hoor. Ook in gematigd tempo denk ik ;-)
Lieve groetjes Monique

Martha zei

Hoi hoi Marja,
wat een prachtige "probeersels"
ik vind ze beide elk op hun eigen manier heel mooi!
De vogeltjes lijken zomaar weg telopen!
Echt leuk gedaan!!!
enne Marja...
ik heb ergens gelezen...
zorg dat je de drukte in de hand houdt,
en niet dat de drukte jou in de hand houdt
Liefs van Martha

Elizabeth zei

Het resultaat is wel heel mooi hoor. De moeite van vlekken op je handen waard. Fijne dag verder.

Karin Joan zei

Hoi Marja, eindelijk weer eens langs. Wauw! ze zijn net zo mooi als die van Daphne. Zeker wel heel leuk om te maken?