dinsdag 26 november 2013

Toch de foto's?


Ik probeer het nog een keer.
En nu is het wel gelukt. Gelukkig.
Dit zijn weer twee kaarten die ik heb gemaakt van oude Kerstkaarten, recycleren dus.
Hè ik ben blij dat het is gelukt. Ik raak altijd helemaal in de stress als de com niet doet wat ik wil. Bedankt Annemiek dat jij berichtte dat het ook niet bij jou werkte.
Groetjes Marja

Toevalligheid.

Vandaag ging ik eens even kijken op de blog van Elise of ik misschien haar give away had gewonnen. Niet dus maar de gelukkige winnaar werd weergegeven in ??????? toen ik daarop drukte kwam ik terecht op de blog van Mariël en zij had, tot mijn verrassing, hele leuke Kersthangers gemaakt van gordijnringen, je weet wel van die oude houten.
Nu wil het toeval dat we net een week geleden een schoenendoos met deze dingen in ons handen hebben gehad. Ik heb ze geloof ik al 32 jaar, eerst voor onze gordijnen. Mijn man wilde ze wegdoen, zo van: deze kunnen toch ook wel eens een keer weg?
Daphne en ik riepen gelijk: oh nee, daar moet toch eens iets leuks van te maken zijn! Tegelijkeretijd een vraag erachter: maar wat???? En dat heb ik nu gevonden op de blog van Mariël, dank je! Ga maar eens kijken bij haar.
Nu nog zien dat ik ze in huis krijg want ze liggen in een schuur, 20 km verderop (bij Daphne)
Morgen wil ik ze oophalen en dan maar eens kijken wat ik ervan ga maken, wel zoiets als Mariël heeft gedaan.

Ik wilde ook nog 2 kaarten toevoegen maar dat lukt dus niet, vreemd.
groetjes Marja

zaterdag 9 november 2013

Dit nu maar eens meteen gedaan.

Heerlijk van die dagen dat je niets hoeft dan kan je je zo lekker uitleven. Nou ja eigenlijk moet ik weer eens verder gaan met het krijtverven maar oké daar heb ik even geen zin in. Naar aanleiding van die leuke kaart van Anneke vandaag,
heb ik onmiddelijk mijn versie gemaakt. Meestal blijft het bij plannen en komt er niets meer van maar nu meteen de koe bij de horens gevat en aan de slag gegaan.
Leuk hoor dat stempelen met een glas, ik heb er echter wel 4 gebruikt. Een limonadeglas, een cognacglas, een plastic bakje en deksel waar mijn eye makeup remover in heeft gezeten een potje van de mosterd en een likeurglaasje. Pfft dat zijn er wel 6.
Leuk om te doen en hier het resultaat.
Fijn week-end maar weer en groetjes
Marja

Van 1 naar 3..

Hier een voorbeeld hoe ik dan van 1 oude Kerstkaart 3 nieuwe maak.
Ik heb een scetch gebruikt van omadee.
Deze 3 beertjes heb ik van de zomer al uitgedraaid met mijn dd xl en daarna lopen denken hoe ik ze zou verwerken. Uiteindelijk besloot ik om er 3 kaarten mee te maken. Eerst bedacht ik om ze alledrie  naast elkaar te plakken, op een of andere manier toch beínvloed door de originele kaart. Er komt toch nog wel veel denkwerk bij kijken hoor, die oude kaarten verwerken.
Daarom ben ik zo gek op die scetchen die ik zo hier en daar tegenkom.
Dit weer voor vandaag, er gaan er meer volgen de komende tijd.
Fijn weekend allemaal


vrijdag 8 november 2013

Een kleine serie.

Nu een kleine serie met plaatjes die ik al heel lang heb liggen en waarvan ik steeds iets wilde maken. Ik weet nooit meer hoe ik er aan kom.


Hè hè, eindelijk dan. Nu liggen ze niet meer in de weg.
Sorry dat ze af en toe scheef liggen, dat doet mijn scanner.
groetjes Marja

woensdag 6 november 2013

Tijd voor Kerstkaarten

Zo, alle Kerstkaarten gescand en nu wordt het tijd dat ik ze eens op mijn blog ga zetten. Eigenlijk had ik ze één voor één moeten scannen toen ze klaar waren dan was het niet zo veel werk geweest maar daar kwam ik steeds niet aan toe en dan vergat ik ze weer mee naar beneden te nemen. Ik loop niet zo erg goed meer de trappen op dus dan liet ik het maar weer.
Oké voor vandaag eerst maar eens twee. Het idee heb ik van Anneke de Clerck, haar kaart van 2 november.
Nu heb ik geen inchiepons maar wel een kleinere dus dat heb ik gedaan en uiteindelijk zijn het 2 heel andere kaarten geworden maar het idee is ontsproten bij haar. Hier komen ze. Die met de bloem in het midden is gemaakt uit een oude Kestkaart, dat heb ik dit jaar veel gedaan, dat zien jullie nog wel.
Groetjes Marja

Veel te druk..

We zijn hier met van alles bezig. Ik ben druk met mijn Kerstkaarten en mijn man is druk met het huis op te ruimen.
Inmiddels wonen we hier al weer bijna 33 jaar en allebei zijn we niet van die weggooiers. Ik heb mnezelf er een beetje overheen gezet en kan wat makkelijker afstand nemen van mijn "rommel", maar ja al die knutselspullen geven ook niet direct een opgeruimd gevoel. Die liggen gelukkig wel allemaal op zolder en af en toe hou ik toch ook wel eens een opruiming.
Nu gaat onze oudste dochter over een paar weken verhuizen en zij heeft echt heeeeeeel veel spullen.  Mijn man roept de hele tijd dat zij veel weg moet doen omdat alles niet in haar nieuwe stulpje gaat passen, volgens haar gaat het wel lukken. We zullen zien en wij hebben tegen hem gezegd dat hij ook maar eens zijn oude cassettebandjes (6 dozen), oude cassetterecorder (zo'n grote) + banden en misschien ook maar eens die hele grote stapel lp's weg moet doen.
Daar is hij nu mee begonnen. Ik wil alles naar de kringloop brengen maar hij heeft het nu eerst op marktplaats gezet. "kijken wat er nog op komt" roept hij.
Nu ik: ik heb vrij veel aquarellen, veel hingen er in de kamer, echter nadat de schilder hier heeft gesausd zijn ze nog niet terug gehangen. Dus plaats ik er maar weer eens wat hier. Hoop dat jullie dit ook leuk vinden. Dit is "mijn" franse venster, vrienden van ons hebben een huis gehad in Frankrijk en daar doet dit me aan terugdenken.
Mijn Kerstkaarten zijn klaar. Ik heb veel oude kaarten opnieuw gebruikt en zal een dezer dagen iets laten zien. Nu eerst
 de aquarel.
groetjes Marja